CLOSE
Back To Top

Hallo, wij zijn Merci België

De coronacrisis heeft enorm veel impact gecreëerd. Maar naast de gekende negatieve gevolgen, is er ook een sterke positieve beweging op gang gebracht. In tijden van crisis tonen mensen hun ware aard. En het moet gezegd: die is schoon, héél schoon. Er duiken dagelijks nieuwe initiatieven op en er wordt enorm veel solidariteit getoond.  

We zien dat deze crisis ook onze eigen economie en de bedrijven in België zwaar treft. Zowel de kleine zelfstandigen als de gevestigde waarden zitten in het oog van de storm. Zij maken een heel onzekere periode mee, want wat zal de impact zijn op hun tewerkstelling, hun klanten en de financiële gezondheid van hun bedrijf? Zoveel vraagtekens. 

En daar willen we met z’n allen blijkbaar graag iets aan doen. Zo steunen we bedrijven die bijdragen aan het welzijn van ons land, om sterker uit deze crisis te komen. Zo bezorgen we een glimlach op het gezicht van deze ondernemingen in België. Een prachtig gebaar in deze onzekere tijden. Op die manier kunnen we samen sneller weer opstaan, aan het werk gaan en onze economie terug op de rails te krijgen. 

Maar da’s niet alles! Niet alleen ondernemingen worden geraakt. Ook individuen en organisaties zien hun leefwereld plots drastisch veranderen. En dan komt het warme hart van de Belg tevoorschijn. Of je nu mondmaskers naait, belt of brieven schrijft naar ouderen, vrijwilligerswerk doet, je buren een handje helpt, een beer voor je raam plaatst: élk klein initiatief betekent de wereld voor degene die je ermee verder helpt. Hoe moeilijk we het zelf ook hebben, wij Belgen tonen op momenten dat het ertoe doet, échte solidariteit.  

Dit alles inspireerde OMcollective om een ‘Merci België – Merci Belgique’ campagne en platform uit de grond te stampen. Ze krijgt daarvan de volledige ondersteuning van Comeos, de vereniging die de belangen van de Belgische handel en diensten vertegenwoordigt en behartigt

Daarom: iedereen die ook maar iets van bijdrage levert, hoe klein ook, verdient een dikke merci! We mogen trots zijn op wat we al bereikt hebben samen. Collectief houden we de moed erin en zetten we door. Tous ensemble! 

Wil jij ook nog bijdragen? Lees op het platform Merci België de verhalen en bedankt-boodschappen van zowel ondernemers als initiatiefnemers. Wil je ook een financiële bijdrage leveren? In de webshop koop je leuke Merci België merchandise. Met de opbrengst worden laptops geschonken aan leerlingen in het middelbaar onderwijs die thuis geen computer hebben.

ONZE HELDEN

De partners van Merci België

Ondersteunende partners

Initiatieven die we steunen